vrijdag 1 november 2013

Opnieuw tijd nemen voor Blog

't is een tijdje geleden ..., maar ik hoop om opnieuw m'n blog wat aan te vullen.
Op de autoloze zondag (09/2013) ben ik naar Brussel gereden en ben op het muntplein aangesproken door reporter van www.brusselnieuws.be met het volgende resultaat :

Autoloze Zondag groot succes in Brussel

Eric Vancoppenolle © brusselnieuws.be
De Autoloze Zondag in Brussel was een groot succes. Duizenden fietsers en wandelaars genoten van een autovrije hoofdstad, gezonde lucht en de culturele randanimatie. De infostands op het Muntplein lokten vele nieuwsgierigen. De Bikini Bike Wash was evenwel... bikiniloos.
Verkeersregels: vroeg begonnen is half gewonnen
Verkeersregels: vroeg begonnen is half gewonnen (© EVC)
In het stadscentrum heerste zondag een drukte van jewelste. De traditionele files gooiden voor een keer geen roet in het eten. De belangstelling voor de Autoloze Zondag was heel groot.
Op het Muntplein was het over de koppen lopen. Fietsersverenigingen als de Fietsersbond, Gracq en Pro Velo verleenden informatie of organiseerden quizzen. Men kon er gratis zijn fiets laten graveren.

Wie graag zijn ogen de kost had gegeven op de Bikini Bike Wash kwam evenwel van een kale fietsreis terug. Geen schaarsgeklede babes of stoere binken aan de Bike Wash op het Muntplein. Vlaams parlementslid voor Brussel Yamila Idrissi (SP.A), die op voorhand haar ergernis had geuit ten aanzien van staatssecretaris voor Mobiliteit en Gelijke Kansen Bruno De Lille (Groen) over deze "seksistische activiteit", kon dus op haar twee oren slapen. De bikini's werden enkel gebruikt als spons bij het wassen van de fietsen. Fietsers hadden er een wachttijd van een half uur voor over om hun stalen ros opnieuw te laten blinken.
Het Muntplein, omgedoopt tot het fietsdorp I Bike Bru, had zondag ook veel weg van een fietsparking. Men waande zich bijna aan het treinstation van Leuven.

Autoloze Zondag is ook een beetje tonen wat je in je kast hebt. In het geval van Johan Vandekeere uit Kampenhout is dat een Velomobiel van het type Alleweder.
 "Zelf in elkaar geknutseld", zegt Vandekeere fier. "Ik heb er wel drie maanden aan gewerkt. Met deze ligfiets rij ik gemiddeld 4 à 5 kilometer sneller dan met een gewone fiets.Ook de koninklijke familie liet zich niet onbetuigd en maakte er een familiale fietsuitstap van op de Grote Markt. Daar was net een een folkloristische activiteit aan de gang, Folklorissimo. Fietsers waren daar niet toegelaten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten